Malé čierne patria do šatníka každej ženy

Malé čierne patria do šatníka každej správnej modernej ženy

Typickým problémom mnohých žien je riešenie otázky, čo na seba? Nielen ráno v bežný deň, keď sa chystajú do práce.

Podobnú dilemu riešia ženy aj v prípade, že idú s priateľkami do kina, alebo na oslavu, či event. Je to, povedzme si, otázka každého dňa. Ak sa žena chystá na menšiu slávnosť, odovzdávanie ceny, alebo ide na charitatívny večer, takmer vždy vyriešia takzvané „malé čierne“ šaty. Ide o klasický a nadčasový outfit, s ktorým nikdy neurobíte prešľap. Jednoducho povedané – Malé čierne patria do šatníka každej správnej modernej ženy. Pozrime sa na ne trochu bližšie.

Čo sú to malé čierne?

Malé čierne sú šaty, alebo kombinácia topu a sukne, overal, alebo kombinácia topu a nohavíc, ktoré sú ako inak v čiernej farbe. Je to klasika a základ šatníka. Takéto šaty, alebo outfit sa dajú doladiť vždy inými topánkami, kabelkou a šperkami. V tých istých šatách môžete vyzerať vždy inak. O tom, že malé čierne patria do šatníka každej správnej modernej ženy svedčí i fakt, že všetky módne domy a reťazce prinesú každú sezónu zaujímavé modely tzv. malých čiernych. Jednoducho vedia, že klientky takéto oblečenie potrebujú a vyhľadávajú. Strihy a trendy sa samozrejme menia, ale malé čierne ostanú nesmrteľné riešenie šatníkovej dilemy na veky vekov. Amen?

Častou otázkou žien pri kúpe malých čiernych býva, aký strih si vybrať tak, aby šaty vyzerali dobre na ich postave. Odpoveď je v podstate jednoduchá. Skúsim to zhrnúť tak, aby sa väčšina z vás v nasledujúcich riadkoch našla.

Strihy a typy postáv

Presýpacie hodiny
Ak ste typ ženy s dokonalou postavou v tvare presýpacích hodín a postavu máte symetrickú, gratulujem. Môžete si obliecť temer čokoľvek. Ideálne sú pre vás napríklad puzdrové šaty.
V prípade, že je vaše poprsie trochu väčšie, je rozumné zvoliť priliehavejší vrch šiat a voľnejšiu sukňu, či nohavice. Ak žena tohto typu zvolí úplne priliehavé šaty, môže sa stať, že bude pôsobiť vyzývavo, či dokonca vulgárne.

Jablko
Majiteľky postavy v tvare jablka sa zvyknú pýšiť krásnymi štíhlymi nohami. Aj keď majú zopár kíl navyše, nôh sa iba málokedy dotknú. Preto v prípade postavy „jablko“ odporúčam zvýrazniť štíhle nohy užšou sukňou, alebo úzkymi nohavicami a na vrchnú časť tela obliecť voľnejší top s rafinovaným strihom. Takýto outfit pri postave jablko je dobré ozvláštniť šperkom.

Obdĺžnik
Máte postavu, ktorá je takpovediac „bezkrivková“? Zvykne sa jej hovoriť obdĺžnik. S týmto typom postavy sa dá veľmi dobre pracovať. Tak napríklad, ak si dáte šaty, ktoré sa od pása rozširujú a sú mierne „nazbierané“ dosiahnete vzhľad, akoby ste mali krásne oblé boky. Pás môžete opticky dosiahnuť aj použitím širšieho opasku.

Hruška
Pre klientky s typom postavy hruška je typické, že majú trochu širšie boky a úzky driek. Tento typ postavy zvykne mať i menšie poprsie. S postavou typu hruška sa dá veľmi dobre pracovať. Že neviete ako na to? Môžete si dovoliť napríklad top s volánmi, alebo široké a voľné rukávy, ktoré opticky dodajú vašej postave vyváženosť. V každom prípade, ak nie ste si istá, aké šaty zvoliť, budem rád, ak ma oslovíte. Spolu vyberieme tie najlepšie padnúce kúsky, ktoré sa stanú stálicou vo vašom šatníku.

Ján Kucej, osobný stylista

Komentáre sú vypnuté.