Spolupráca so stylistom je o hľadaní štýlu

Osobný stylista JÁN KUCEJ: Spolupráca so stylistom je o hladaní

„To čo sa snažím klientke poskytnúť, je poradenstvo a trochu iný pohľad. V žiadnom prípade nejde o snahu dostať do šatníka všetky módne trendy. Mojou úlohou je načúvať a viesť.  Chcem aby bola klientka s výsledkom zostavených outfitov spokojná a aby v nich nielen dobre vyzerala, ale aby sa v nich aj cítila dobre.“

Osobný stylista JÁN KUCEJ: Spolupráca so stylistom je o hladaní štýlu

Niekde som čítal, že žena strávi rozmýšľaním nad otázkou „čo na seba“ približne 10 minút denne. Za rok je to úctyhodných 60 hodín. A nielen to.
Veľa žien je s výsledkom toho, ako sa obliekajú nie úplne spokojných. Z mojej skúsenosti vyplýva, že v šatníku každej sa nájde minimálne 20 vecí, ktoré mali oblečené iba raz. Niektoré kúsky si dokonca nikdy neoblečú. Ak si spočítame priemernú cenu za kúsok vo výške 20 EUR, je to 400€, ktoré mohli mať v peňaženke, alebo ich minúť na výlet. Preto sa oplatí zvážiť, čo všetko môže pre vás stylista urobiť. A urobí to rád. Verte mi.

Revízia šatníka ako základ

Ak sa ma klientka spýta, čím by sme mali začať, odpoveď je jednoznačná. Vytriediť šatník. Niekedy sa totiž v šatníku nájdu také kúsky, na ktoré klientka dávno zabudla. V pohodlí domova a v príjemnom rozhovore sa porozprávame, aby som zistil, čo má klientka rada, aký má životný štýl. Porozprávame sa o vhodných farbách, strihoch. Možno neuveríte, ale niekedy nájdeme spolu také skvelé kúsky priamo doma, že návšteva obchodu takmer nie je nutná. Ako som napísal v úvode, mojou úlohou je načúvať a viesť.

Osobný stylista JÁN KUCEJ: Spolupráca so stylistom je o hľadaní

Nákupy so stylistom majú minimálne dve výhody…

Ak sa rozhodnete pre spoluprácu so stylistom, ušetríte dvakrát. Naozaj. Ja osobne mám zmapované mnohé kolekcie väčšiny módnych domov. Keď sa pozriem na klientku, na jej šatník, v hlave mi beží film, kam spolu môžeme zájsť. Netrávime hodiny hľadaním. Samozrejme, ak ide o špeciálnu príležitosť, alebo o vystavanie šatníka od nuly, urobím hlbší prieskum a analýzu. S klientkou už potom ideme takpovediac „na hotové“. Vyskúšame jednotlivé stylingy a keď je spokojnosť zo strany klientky, tak nakúpime.

Životné situácie, ktoré prinášajú zmeny nielen v šatníku

Šatník žien sa mení častejšie ako u mužov. A nie je to preto, že sú rozmarné. Ak ide žena na materskú dovolenku, potrebuje riešiť úplné iné priority. Mení sa jej skladba dňa a tomu by mal podliehať aj šatník. Viac pohodlných a voľnočasových outfitov a menej formálneho a biznis oblečeniu. Takisto po návrate do práce, niekedy aj so zmenami na postave je potrebné, aby sa udiala v šatníku revízia a nastali úpravy. Budem rád, ak sa na mňa obrátite. Garantujem vám, že nájdeme spolu váš vlastný štýl. Nech ste v akejkoľvek situácii, alebo postavy. Správne zvolený štýl, farebnosť a strihy vedia byť verným pomocníkom na ceste za vašou sebaistotou a spokojnosťou.

 

Ján Kucej, osobný stylista
(foto k článku Osobný stylista JÁN KUCEJ: Spolupráca so stylistom je o hladaní Štefan Herics)

Komentáre sú vypnuté.