Ako si správne vybudovať základ svojho šatníka?

Osobný stylista radí, ako si správne vybudovať základ svojho šatníka

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, koľko času strávite denne pred svojim šatníkom? Trápite sa pravidelne s otázkou čo na seba? Väčšinu odpovedí vám môže dať správne zostavený základ – tzv. basic šatníka. Preto som sa rozhodol spísať základné body v tomto článku.

Čo tvorí úplný základ šatníka

Som rád, že čítate tieto riadky. Článok sa volá Osobný stylista radí, ako si správne vybudovať základ svojho šatníka. Tak poďme na to a vysvetlime si, čo tvorí úplný základ. Každá z vás má istotne v šatníku jeansy. Tie by mali dobre sadnúť na váš typ postavy. Ďalej je potrebné biele tričko, ideálne ak ich máte niekoľko. Biela vám rozjasní tvár a dá sa kombinovať s ďalším kúskami oblečenia (bundička, vesta, sako…atď). Do šatníka si určite zaraďte biele tenisky. Či už sú to converse, alebo iná značka, nemali by rozhodne chýbať. Dajú sa totiž nosiť nielen k jeansom, ale aj k niektorým typom šiat, či elegantným nohaviciam cigaretového strihu.
Kožená bundička? Jednoznačne. Je to kúsok, ktorý asi nikdy nevyjde z módy. Tak ako spomínané biele tričko, je nositeľná nielen k džínsom, ale aj k iným outfitom. Keď sme pri bundičkách, pridajte aj rifľovú. Využijete ju temer celoročne. Odľahčí váš outfit.

Sukne patria do šatníka každej ženy

Pri budovaní základu šatníka radím klientkám, aby vyskúšali sukne. Aj keď mi niektoré povedia, že oni sukne nenosia. Určite to stoji za zváženie. Predsa len, sukňa a šaty patria k žene od nepamäti. Pri výbere je potrebné zohľadniť postavu tak, aby ste sa v sukni nielen dobre cítili, ale aj vyzerali. Aktuálne sú veľmi trendy plisované sukne. Tie však nesedia každej žene. Ideálne sú pre štíhle a vysoké dámy. Ak ste nižšieho vzrastu, tento typ sukne neodporúčam. Opticky vám totiž plisovaná sukňa môže ubrať z vašej výšky. A o to nám rozhodne nejde. V šatníku každej dámy nesmú chýbať malé čierne (koktailky) s vhodnými lodičkami a kvalitnou kabelkou. Ako si správne vybrať malé čierne sa môžete dočítať tu: Malé čierne patria do šatníka každej ženy

Ako sa správne obliecť na rokovania a formálne stretnutia?

Patria formálne stretnutia a biznis rokovania do vášho denného programu? Potom by ste nemali zabudnúť na dobre padnúci kostým. Ideálne čierny, alebo tmavosivý. Ak siahnete po vyššej kvalite, odporúčam zadovážiť si trojkombináciu. Sako, sukňa, nohavice. S takýmto základom sa budete vedieť obliecť na každý deň v týždni. Stačí, ak obmeníte jednotlivé kúsky.
Pondelok – sukňa a blúzka
Utorok – nohavice a hodvábne biele tričko so sakom.
Streda – sukňa s blúzkou a sako.
Štvrtok – nohavice s košeľou
Piatok – nohavice, blúzka
K formálnemu oblečeniu je vhodné zadovážiť si kvalitnú aktovku. Ideálne takú, do ktorej sa vmestí aj váš notebook. Kvalitná kožená kabelka je ďalší dôležitý kúsok. Je veľmi dobré, keď máte jednu veľkú aktovku na dokumenty a ešte jednu malú na osobné veci. Vyzerá to veľmi štýlovo a profesionálne. Na tému správneho výberu oblečenia na rokovania a formálne stretnutia pripravím v budúcnosti osobitný článok. Je to téma, ktorá si zaslúži rozpracovanie.
Čo s oblečením na voľný čas?
Každá žena má svoje predstavy a priority ako trávi voľný čas. Ak mám povedať všeobecne, tak základ voľnočasového šatníka by mali tvoriť jeansy, dve až tri tričká a dobre padnúca mikina, pohodlné a farebne zaujímavé tenisky. K tomu je potrebné počítať s nejakou malou crossbody kabelkou alebo ruksakom. . Ďalšie doplnenie voľnočasového šatníka už závisí od individuálnych potrieb klientky. Predsa len, každá z vás to má vo voľnom čase inak.
Verím, že tento článok vám dal základné odpovede, ako si zostaviť funkčný šatník. V každom prípade, budem rád nápomocný a garantujem, že spolu to istotne zvládneme.

Ilustračné foto k článku Osobný stylista radí, ako si správne vybudovať základ svojho šatníka: Štefan Herics

Komentáre sú vypnuté.